VINO ROSSO

 

Negroamaro Del Salento 2019...............Gl.€4.25.......€17,50wijnregio Apulië, Een volrode wijn met een aangenaam aroma van rijp fruit en milde kruiden. Heerlijk vol, soepel en rond van smaak .

 

Cadium Aglianico 2019.......................Gl.€7,40.................€28,00De Aglianico druif kom je in vrijwel heel Zuid-Italië tegen. Dit authentieke druivenras is door de oude Grieken naar Italië gebracht. In de Romeinse tijd werd een van de beste wijnen van die tijd, de Falernum, van Aglianico druiven gemaakt.

 

  • Primitivo Gioia Del Colle 2019........Gl.€8.25..................€27,50Een van de bekendste inheemse druivenrassen van Puglia is Primitivo. een van de bekendste steden van Puglia. Een klein familie bedrijf dat ongeveer tien hectare Primitivo wijngaard bezit. Deze wijngaard ligt in de DOC Gioia del Colle en wordt biologisch verbouwd.

 

  • Salento Rosso Serre 2019.....................Gl.€8.20....................€30,50

Een prachtige, houtgerijpte wijn die van inheemse Susumaniello druiven wordt gemaakt. rood fruit ook fraaie geuren van eikenhout, koffie en cacao in zijn aroma heeft zitten.

  • Barolo Bongiovanni 2015.......................................................€45,00Krachtige rode wijn, intens en complex geurend naar donkerrood fruit, koffie en eikenhout. De geconcentreerde, stevige smaak heeft een aanhoudende afdronk waar een fraaie tannine in zit.

 

  • Brunello Di Montalcino 2015.................................................€49,00

Het is een verfijnde rode wijn die in zijn delicate aroma veel rijpe kersen en tonen van kaneel en kardamon heeft zitten. De elegante smaak is heerlijk aromatisch, soepel en rond. De finale is lang en aanhoudend.

 

  • Amarone RiservaIl Fornetto 2012.........................................€97.00De Amarone "Il Fornetto" is een bijzondere wijn die komt van een aparte, gelijknamige wijngaard van Stefano Accordini. Hier staan alleen de inheemse Corvina Veronese (75%) en Corvinone (25%) druiven aangeplant. Na de handmatige oogst worden alleen de beste druiven gebruikt om nog 140 dagen in te laten drogen op traditionele droogzolders.